Hannspad 10.1” HD-T74B таблет с IPS матрица и четириядрен процесор
Hannspad 10.1” HD-T74B таблет с IPS матрица и четириядрен процесор

PCMagazine, Брой 1
Категория: Хардуер , Таблети
Етикети: Вали Компютърс , таблет , Hannspree
PC MAGAZINE
18.12.2014

Hannspad 10.1” HD-T74B таблет  с IPS матрица и четириядрен процесор

За поредна година таблетите са един много предпочитан подарък, а с времето цените им стават все по-достъпни, като същевременно устройствата се сдобиват с нови и по-мощни функции, по-издръжливи батерии и се управляват от съвременен и умен софтуер. Пример за такъв таблет е Hannspad HD-T74B, който работи под управлението на Android 4.4 KitKat, притежава качествен капацитивен IPS 10,1-инчов дисплей с LED подсветка и HD разделителна способност от 1280x800 пиксела.

Устройството, разработка на станалия все по-популярен на нашия пазар производител Hanspree, разчита на мощен четириядрен АRM Cortex-A9 процесор с честота 1,3 GHz, който е изключително икономичен откъм консумация на енергия. Мощната батерия с капацитет 6000 mAh, която може да се зарежда дори чрез USB порта, осигурява безгрижие, че таблетът ще работи много дълго време, без да е нужно да търсите контакт за зареждане, като това не е за сметка на дебелината на таблета или неговото тегло. Те също са впечатляващи – дебелината е само 9,8 мм, а теглото – 620 грама! Размери и тегло, които го правят идеален да се пъхне в джоба на раницата, а дори и в по-широк джоб на зимно яке и да се носи без грижи и усещане за добавена тежест.

Таблетът разполага с 16 GB вградена памет, като това в съчетание с бързия процесор и функцията TRIM в тази версия на Android спомагат за бързодействието и мигновения отговор на софтуера при зареждане на уеб страници, игри и работа с приложения. Функцията TRIM в Android спомага за това устройството да „хвърчи“ и след няколкомесечна работа, вместо да се „затлачи“, както се случва при по-старите версии на Android. Това се дължи на оптимизацията при работа с Flash паметта на устройството, при която блоковете с памет се освобождават след изтриване, вместо да се пази информация за тях като маркирани за изтриване и да се търси свободен блок. Последното започва много да забавя с течение на времето работата с устройства, разчитащи на Flash памет.

Могат да се кажат още много неща за този изключителен таблет, като неговата добра видеопроизводителност, способна да възпроизведе дори 4K видео на телевизор, плейбека на до 6 видеоклипа едновременно и др., но ще завършим с нещо, което е също много важно – стилния дизайн на таблета. Той е със стоманен сребрист заден капак с така модерната напоследък надраскана текстура. Благодарение на своя стоманен корпус, усещането при държане на таблета в ръце е неповторимо, съчетано с чувство за здравина, което е напълно оправдано.


Съдържание: