Солиден LCD монитор за големи компании
Солиден LCD монитор за големи компании

PCMagazine, Брой 8
Категория: Хардуер , Монитори и цифрова тв , LCD
Етикети: LCD , Lenovo , монитор
PC MAGAZINE
11.8.2008

Солиден LCD монитор за големи компании

Lenovo ThinkVision L190x
Цена 379.99 USD
ПРЕДИМСТВА: Удобни ИТ инструменти. Основата му може да се регулира напълно. Работи чудесно. USB концентратор.
НЕДОСТАТЪЦИ: Скъп. Дълго време на реакция на пикселите.
Повече на тази тема – на адрес www.go.pcmag.com/1190x

Черната рамка на този монитор, тънката му основа и видната му търговска марка говорят отдалеч, че е предназначен за бизнеса. Lenovo ThinkVision L190x предлага добри възможности, работи много добре и има чудесни ИТ инструменти за работното място. Този монитор е с разделителна способност 1280 на 1024 пиксела и има DVI и аналогов вход, както и USB концентратор с четири входа. Екранът на Lenovo ThinkVision L190x може да се накланя, да се върти настрани, а височината му може да се настройва. Един сензор автоматично променя ориентацията на изображението, когато екранът се завърти на 90 градуса.

Екранното меню позволява на потребителите да управляват яркостта и други функции. ИТ администраторите могат да управляват дистанционно Lenovo ThinkVision L190x чрез екранния мениджър (on-screen manager, OSM). Те могат да установяват нивата на яркостта и контраста, да включват и изключват монитора, да заключват екранното меню и всичко това от една отдалечена конзола, свързана в мрежата. Инструментът TheftAlert изпраща съобщение до тази конзола, когато връзката на монитора със системата хост бъде прекъсната.

Мониторът работи чудесно. Цветовете му са ярки и добре дефинирани, а тъмните оттенъци на сивото се изобразяват чудесно. Единственото ми, незначително оплакване е от малко слабото изобразяване на светлосивите цветове, поради което се наблюдава известна загуба на детайлност.

Lenovo ThinkVision L190x не е за геймъри и любители на филмите. Слабата реакция на пикселите му (25 милисекунди) води до различни дефекти, като паразитни изображения при бързо движещи се обекти. Но той е идеален за големите компании, които имат по-разкрепостен бюджет и търсят солиден LCD монитор за всякакви цели, който да стои на бюрата на служителите им. – Джон Дилейни


Съдържание: