Устройство с двойно предназначение
Устройство с двойно предназначение

PCMagazine, Брой 8
Категория: Хардуер , Технологии
Етикети: фоторамка
PC MAGAZINE
11.8.2008

Устройство с двойно предназначение

Smartparts SP8PRT Digital Picture Frame and Printer
Цена на дребно 300 USD
ПРЕДИМСТВО: Комплектът за печат включва както мастилото, така и хартията. Водоустойчиви снимки. Широк ъгъл на виждане.
НЕДОСТАТЪЦИ: Тънка фотохартия. Няма вградени инструменти за редактиране на снимките. Висока цена на една отпечатана снимка.
Повече на тази тема – на адрес go.pcmag.com/sp8prt

Когато видим две устройства, обединени в едно, те най-често имат кичозен вид и рядко изпълняват добре и двете си функции. Но Smartparts SP8PRT Digital Picture Frame and Printer може би е изключение. От вашия вкус зависи как ще погледнете на него – като на рамка за цифрови фотографии, която може да ги отпечатва, или като специализиран фотографски принтер с голям екран за предварителен преглед. Силата на Smartparts SP8PRT Digital Picture Frame and Printer е в неговата функция на рамка за цифрови снимки. Тя има ярко изображение, добро качество на цветовете и широк ъгъл на виждане (при все че има оскъдни опции за редактиране). Рамката може да показва снимки и да възпроизвежда филми и звукозаписи от USB памет, от карта с памет или от вградената в нея 120-мегабайтова памет, но не и направо от персонален компютър.

Smartparts SP8PRT Digital Picture Frame and Printer може да отпечатва само снимки с формат 10 на 15 см. Средната му скорост на печат е добра - 60 секунди на снимка. При това отпечатаните снимки са с великолепно качество и са силно устойчиви на вода и надраскване. Фотохартияга се зарежда в Smartparts SP8PRT Digital Picture Frame and Printer на стегната ролка, като всяка снимка се отрязва след отпечатването й. За съжаление хартията е тънка и затова отрязаните снимки си остават криви.

Smartparts SP8PRT Digital Picture Frame and Printer се продава в окомплектовка за еднократно отпечатване, която включва както мастилото, така и ролката хартия. Една отпечатана снимка излиза средно 55.5 цента, т.е. почти двойно повече ,отколкото бихте платили при повечето специализирани фотографски принтери. Трудно ни е да ви препоръчаме това устройство само заради удобството да отпечатвате чрез рамка за гледане на цифрови снимки, но ако ви харесват новите и странни играчки, Smartparts SP8PRT Digital Picture Frame and Printer е несравним. – М. Дейвид Стоун


Съдържание: