Направете работното си бюро по-ярко
Направете работното си бюро по-ярко

PCMagazine, Брой 9
Категория: Хардуер , Монитори и цифрова тв
Етикети: монитори
PC MAGAZINE
12.9.2008

Направете работното си бюро по-ярко

За да изпъкне на доста пренаселения пазар, един 22-инчов монитор за бизнеса трябва да привнесе някаква екстра на вашето работно място. Lenovo ThinkVision L220x постига сериозен успех в това отношение. Той притежава изумителна разделителна способност в комбинация с широка цветова гама и първокласна технология. Затова той предлага блестящи богати изображения с много добра вярност на цветовете. Основата му има великолепни средства за регулиране. В нея е вграден USB концентратор, софтуер за управление по мрежата, който позволява на ИТ отдела да предпази монитора от кражба.

Обрамчен с тънък черен скосен ръб, този монитор е предназначен изцяло за бизнеса – особено ако работата ви е свързана с преглед на много изображения и малко текст. Основата му позволява мониторът да се навежда и върти, а височината му може да се регулира в диапазон от 10.92 см. Освен това мониторът може да се върти около оста си и има сензор, който автоматично променя ориентацията на изображението.

Lenovo ThinkVision L220x е първият 22-инчов монитор със системна разделителна способност 1920 на 1200. В него е внедрена технологията S-PVA (Super Patterned Vertical Alignment), която осигурява по-плътни черни цветове и по-широки ъгли на виждане, отколкото при екраните TN+, вградени в повечето днешни монитори. Гамата на цветовете е широка – 92 процента според стандарта NTSC – докато повечето монитори предлагат около 70 процента. Това допринася за по-изразителни цветове и великолепно възпроизвеждане на оттенъците на сивото. Светлите оттенъци на сивото са по-слабо изразени, а текстът се възпроизвежда отлично.

Времето на реакция на пикселите е 6 милисекунди, поради което Lenovo ThinkVision L220x се справи отлично с триизмерните игри, при все че геймърите сигурно биха предпочели монитор с повече мултимедийни и видеовъзможности. Lenovo ThinkVision L220x има аналогов и DVI вход, както и три USB порта (два downstream и един upstream), разположени на задния му панел. Той има и два USB порта отстрани.

Програмата за управление от екрана Soft-OSM дава възможност да извършвате настройки на изображението с помощта на мишката и клавиатурата, а не с функционалните бутони. Освен това тя позволява на ИТ специалистите да следят времето на ползване на монитора, неговия сериен номер и техническите му данни. Един инструмент, наречен TheftAlert, уведомява ИТ отдела, когато захранването на монитора бъде прекъснато.

Недостатъкът на технологията S-PVA е, че тя увеличава цената на монитора. Но макар че Lenovo ThinkVision L220x е по-скъп от повечето от конкурентните модели, той напълно си заслужава цената. – Джон Дилейни

Lenovo ThinkVision L22 0x
Цена 499.99 USD
ПРЕДИМСТВА : Общо взето, много добро качество на изображението. Широка гама на цветовете. Основа, която може напълно да се настройва.
НЕДОСТАТЪЦИ: Скъп. Сравнително слабо изобразява оттенъците на сивото. Повече на тази тема – на адрес go.pcmag.com/l220x


Съдържание: