Пет лесни стъпки за хубаво домашно видео
Пет лесни стъпки за хубаво домашно видео

PCMagazine, Брой 8
Категория: Цифрови камери , Фото, Видео, Аудио, Графика , Видео редактори
Етикети: домашно кино , музика , видео
PC MAGAZINE
11.8.2008


НАПРАВЕТЕ МУЗИКАЛНО ВИДЕО ОТ ТРУДНИТЕ ЧАСТИ

Някои видеоклипове са просто трудни за редактиране, като случайни снимки от плажа или градински сцени от Monticello. Вместо до прекарате часове в опити да превърнете тези сцени в годно за наблюдение видео, направете ги музикален клип.

Например с музикалните услуги на Studio вие избирате видеосцените и фоновата музика. Studio ще анализира видеоматериала, ще изреже най-добрите снимки в къси клипове, така че да е в тон с ритъма на музиката, и ще добави ефекти.

Нашият любим инструмент за този филм е автоматичният Producer 6 на Technologies (109.05 $, www.muvee.com), който ви дава много стилове и опции.

 

НАПРАВЕТЕ ПРЕЗЕНТАЦИЯ С ВАШИТЕ ДИГИТАЛНИ ИЗОБРАЖЕНИЯ.

Дори ако имате камера, вероятно имате и дигитални снимки от своята ваканция освен видео. Всички редактори на видео ви позволяват да включите снимки в клипа, на които може да слагате ефекти, преходи и фонова музика. Това е чудесен начин да представите вашата ваканция по различен начин.

 

СЛОЖЕТЕ ЕФЕКТИ СВЪРЗАНИ С ТОНА НА ВИДЕОТО.

Използването на различни типове специални ефекти е чудесен начин да разделите сцените във вашето видео, особено когато ефектите са в тон с действието. Например, с бавни, умислени сцени, като показването на безвременната архитектура на Montecello, аз използвах бавно разтопяване. В обиколката на градината ми, която превърнах в музикално видео, използвах много по-отчетливи ефекти, като заличаване, избутване и други.

Когато се местихме между Charlottesville и Montecello, използвах ефектът компас, за да покажа на зрителя къде сменяме сцените. Една от най-добрите услуги на Studio са библиотеките от ефекти, които наистина добавят блясък.

 

ДОБАВЕТЕ МУЗИКА КЪМ ВИДЕОТО, МУЗИКАТА Е ВАШ ПРИЯТЕЛ

Както MTV научи отдавна, чудесната музика може да повиши качеството на всяко видео. Така че аз използвам обилно музика в моите проекти. Като повечето редактори на видео Studio ви позволява да добавите главна и фонова музика, която може и да придружава, и да замести звука, записан от камерата. Фонова музика могат да бъдат MP3 файлове или песни, извлечени от диск, или можете да използвате новата услуга Scorefitter на Studio да изберете и да редактирате различни стилове музика.

 

ИЗПРАТЕТЕ ПОНЕ ЕДНА СЦЕНА ПО ИНТЕРНЕТ

Много години правенето на DVD-та беше единственият лесен начин да споделите вашите клипове; сега можете да ги споделите чрез интернет или да ги пренасяте със себе си на своя мобилен телефон или iPod-а си. Както повечето редактори Studio има настройки за устройства като iPod и може директно да качва вашите проекти в Yahoo! Video. Ако предпочитате Youtube, пробвайте настройките за iPod, които по принцип ще правят видео с голямо качество, което не изисква много време за качване. Запомнете, че повечето сайтове няма да ви позволят да качвате видео, по-дълго от 10 минути или по-голямо от 100 мегабайта. Някои редактори, като Аdobe Premiere Elements, дори имат услуги, които ви позволяват да качвате директно в YouTube.

 


Съдържание: