Изненадите на диска в брой 8
Изненадите на диска в брой 8

PCMagazine, Брой 8
Категория: Софтуер , Офис приложения , Е-мейл & браузъри , антизловреден и антиспам софтуер
Етикети: Skype , norton antivirus , антивирусна програма , Word
PC MAGAZINE
11.8.2008

Изненадите на диска в брой 8

AntiVir Personal Edition for Windows 8.1.0.326
Това е популярна безплатна програма (стига да я ползвате за лични и некомерсиални цели), която осигурява защита на компютъра срещу вируси, троянски коне, скриптове, поддържа се и автоматично изтегляне на вирус- ни дефиниции.

AbiWord for Windows 2.6.4
Текстови редактор с отворен код, аналог на Microsoft Word. Подходящ за ежедневни и обичайни задачи, като писане на текст, писма, доклади и т.н. Поддържа разпечатка, оформление и различни файлови формати.

FinalBurner 2.1.0.130
Това е безплатна програма, алтернатива на скъпите приложения за запис върху диск от типа на Nero. Тя позволява да се „пържат“ всякакви оптични носители, като се поддържат всички масово използвани носители– CD-R/ W, DVD+/-R/RW, двуслойни DVD и т.н. Можете да записвате директно от .ISO, да копирате дискове и т.н.

Adobe Reader Lite 9.0
„Нелегална“ олекотена версия на Adobe Reader, при която е махната голяма част от тежащите и излишни допълнения и излишни екстри.

Vista Codec Package 4.7.1
В случай че не може да отворите някой филм, който много ви се гледа, инсталирайте този пакет от всевъзможни кодеци. Той поддържа най-разнообразни спецификации и файлови формати и в повечето случаи ви позволява да отворите и най-екзотичните видеоклипове.

Google Earth for Windows 4.3.7284
Тази програма не се нуждае от представяне, сметнахме, че ще е хубаво да я имате подръка за всеки случай. Тя представлява изключително подробен виртуален глобус, изграден от особено детайлни сателитни снимки на земния релеф. Приложението е идеално за търсене на градове, държави, може да откриете специални места и туристически атракции и дори да направите виртуална 3D разходка из най-известните градове на света.

AIMP 2.5 Build 254
Свободна програма, алтернатива на вечния и неизменен Winamp. Тя представлява качествен медиен плейър с достъпен интерфейс. Разполага с 18- лентов еквилайзер, ефекти, поддържа кожи и може да бъде управлявана директно с клавишни комбинации.

Skype for Windows 4.0.0.150
Коментарът е излишен - четвъртата версия на Skype. Тествайте я. Сложихме я на диска, за да ви е подръка по всяко време, особено след преинсталация на Windows.

ATI Catalyst Drivers for Windows XP 8.6
Никога не е излишно да имате актуален драйвер на разположение за всеки случай. Това е най-новият Catalyst за видеочиповете на AMD/ATI, работещи под Windows XP.

ATI Catalyst Drivers for Windows Vista 8.6
Драйвери на ATI за нейните видеокарти, работещи под 32-битовата версия на Windows Vista.

nVIDIA ForceWare Drivers for Windows Vista (32-bit) 175.19
Ето и драйверите за видеоплатки с графични чипове на NVIDIA.

nVIDIA ForceWare Drivers for Windows XP (32-bit) 177.41
Драйверите за Windowx XP, съвместими с графичните чипове на NVIDIA

Devil May Cry 4
За любителите на екшън RPG жанра Devil May Cry 4 най-накрая се появява и във версия за PC.

Sherlock Holmes: Nemesis
Обичате ли разказите на Артър Конан Дойл? А не ви ли се е искало да влезете в ролята на Шерлок и сами да решите загадката на някое престъпление?

Spore Creatures
Забавна игра, която ви дава възможност да симулирате ролята си на ... Бог, да създавате различни същества, да комбинирате ДНК и да контролирате хода на еволюцията в Космоса.

Beauty Makeover
Искате ли да видите как ще ви стои нова прическа, преди да отидете при фризьора! Намерете своя снимка анфас и с помощта на тази програма ще разберете как ще изглеждате най-добре.

MAGGI – Hairstyles
Програма, с която може да разгледате различни прически и да прецените коя ви ходи най-добре.

MakeOver Hairstyle Demo
Демо фризьорска програмка с различни прически.

K-Lite Codec Pack Full 4.0.4

Популярна много качествена колекция от кодеци и филтри за Directshow. Включва собствен плейър и е хубаво да я инсталирате, в случай че не можете да гледате някой филм или видеоклип. Освен това пакетът включва и филтри за кодиране, необходими при конвертиране от един формат в друг.

PowerDirector 7
Любителска, но много интуитивна, полезна и приятна програма за домашна видеообработка. Тя осигурява възможности за сваляне на суровото видео, изрязване, подреждане, добавяне на преливки, ефекти и текст. Включени са модули за финална обработка, подготовка и запис върху DVD за гледане на стандартен плейър.

PowerDVD 8
Още една програма на тайванските разработчици от Cyberlink, новата версия на един от най-популярните и успешни софтуерни DVD плейъри. Той осигурява възможности за качествено възпроизвеждане на видео от различни носители (включително HD-DVD и BluRay), средства за подобряване качеството на картината, изкуствено генериране на съраунд, лесна настройка на субтитрите и др.

Nero 8 Ultra Edition 8.3.6.0
Новата версия на неизменното Nero. Това е универсален мултимедиен пакет за видео- и аудиообработка, гледане на видео (DVD, DivX и т.н), извличане на звук от CD и, разбира се, запис върху DVD и CD (данни, видео, аудио и др.).

Songbird 0.6.1
Това е пълноценен онлайн MP3 плейър, който ви позволява да слушате музика (локално или онлайн) без да напускате интернет страницата, която сте отворили, да активирате допълнителни програми и т.н. С помощта на Songbird може да разглеждате динамични онлайн списъци с песни, да ги редактирате, запазвате или сваляте автоматично.

FoxMail 6.50.015
Компактна, но много надеждна и сравнително мощна програма за водене на електронна кореспонденция. Този e-mail клиент поддържа различни спецификации (POP3, IMAP), като в същото време разполага с вграден SMTP сървър за директно изпращане на поща до съответния получател.

Kaspersky Internet Security 2009 8.0.0.434 Beta
Великолепен пакет за осигуряване на цялостна интернет защита на вашия компютър, като ви предпазва от вируси, троянски коне, хакерски атаки, спам, фалшиви сайтове и други актуални заплахи в интернет пространството.

Flock for Windows 2.0
Този браузър, пригоден за сърфиране из социални мрежи, набира скорост много бързо и ето че за по-малко от 2 месеца вече се сдоби с втора версия. С негова помощ може да следите какво се случва в популярни сайтове като MySpace и Facebook, да проверявате бързо статуса на вашите приятели, да обменяте снимки и т.н.

Orca Browser 1.1 Alpha 3
Orca ще ви заинтригува, понеже е създадена от същите разработчици, създали практичния и бърз Avant Brower. Orca е базирана на Firefox 3.0 и използва Gecko енджин.

Nor ton Interne t Se curity 2009 (16.0.0.69) Beta
Дойде средата на лятото и Symantec пуснаха отворена бета-версия на своите потребителски продукти. Internet Security 2009 притежава възможности за защита от вируси, троянски коне и руткитове, средства за блокиране на външно вмешателство, изчистване на електронна поща, блокиране на спам и ограничаване на достъпа до сайтове с нецензурно или насилствено съдържание.

RemotelyAnywhere Workstation Edition 8.0.747
Това е средство за отдалечено управление на работни станции, базирани на Windows NT/XP/Vista, и дава възможност за регулиране на услуги, процеси, настройка на потребители, позволява рестартиране, инсталиране на софтуер и извършването на много други администраторски задачи.

Opera for Windows 9.52 Build 10089
Новата Opera – най-бързият и един от най-надеждните браузъри на планетата, с вградена търсачка, e-mail клиент и модул за водене на разговори в IRC мрежи.

HydraIRC 0.3.164 HydraIRC
IRC мрежите постепенно замират, изместени от Skype, но ако сте от старата гвардия и търсите добра безплатна алтернатива на mIRC, HydraIRC ще ви хареса.

Adobe Reader for Windows 2000/XP/ Vista/2008 9.0
Новата версия на познатия ви Adobe Reader, който позволява да разглеждате, четете и конвертирате документи в универсалния PDF формат.

DesktopX 3.5
Ето ви приложение, с което може да разнообразите десктопа на Windows, да добавите нови елементи, схеми и теми, различни „джаджи“ и полезни инструменти и коренно да промените начина, по който сте свикнали да работите с операционната система.

Nor ton Ant iVi rus for Windows 2009 (16.0.0.69)
Новат а версия на Norton AntiVirus, все още в предварителна бета-фаза. Сред новите възможности на този антивирусен пакет (който се надяваме, че познавате много добре) влизат Norton Insight – технология за по бързи и кратки сканирания, по-често време на обновяване на дефинициите, защита на браузъра от експлойти и др.

PC Wizard 2008.1.85.2
Полезна програма за разпознаване на хардуера, анализ и откриване на различни проблеми, тестване на производителността на процесора, паметта, видеокартата, твърдия диск и т.н.

ZoneAlarm Internet Security Suite 8.0.006.000
Цялостна защита на компютъра, която включва антивирусен пакет, защитна стена, филтрация на уебсъдържание, блокиране на спам, средства за опазване на личната тайна и др.

TrueCrypt 6.0
Много симпатична малка програма за създаване на виртуални криптирани устройства, където може да съхранявате надеждно лична или фирмена информация, която не бива да попада в чужди ръце. Поддържат се различни сертифицирани криптиращи алгоритми.

MyUninstaller 1.41
Ако не можете да махнете дадена програма през Control Panel, MyUnInstaller идва на помощ, като ви позволява да прегледате наличните приложения и бързо, лесно и напълно да отстраните онези от тях, които ви създават проблеми или са ви излишни.


Съдържание: