Цветните лазерни принтери под лупата на PC Magazine Bulgaria
Цветните лазерни принтери под лупата на PC Magazine Bulgaria

PCMagazine, Брой 10
Категория: Хардуер , Принтери , лазерни принтери , Мнение
Етикети: HP , Samsung , лазерни принтери , мастилено струйни принтери , цветен принтер , Алфа Линк
Saga Technology
15.10.2008


Принтерите HP Color LaserJet CP2025 и OKI C5650 станаха избор на редактора на PC Magazine Bulgaria.

В октомврийския брой на списание PC Magazine Bulgaria бяха тествани цветни лазерни принтери, продавани на българския пазар. Въпреки че са все още по-скъпи от монохромните, цветните лазерни принтери предлагат много по-добро съотношение качество/цена на отпечатана страница от цветните мастилено-струйни печатащи устройства и тепърва се очаква те да станат по-масово разпространени.

За да се определят победителите, принтерите бяха тествани по няколко различни начина – време, след което устройството е готово за печат при включване (т.нар. cold boot); време, необходимо за отпечатване на първата страница след задаване на задачата; време за печат на текст, изображения и таблици, както няколко алгоритъма за определяне качеството на печат. След извършването им, редакторите на PC Magazine Bulgaria връчиха престижния приз „Избор на редакторите” на двата модела HP Color LaserJet CP2025, предоставен ни за тест от HP България и OKI C5650, предоставен от фирма Алфа Линк България. Тези два модела показаха най-добри резултати при тестовете за скорост на печат, бързина на включване и качество на отпечатване.

С малко по-ниски показатели, но въпреки това с добро качество на печат и ниска цена се изяви модела предоставен ни от Samsung България - Samsung CLP-315. Той се продава само за 300 лв. с ДДС и оглави съревнованието със своето оптимално съотношение цена/производителност. Поради тази причина, принтерът получи заслужено наградата „Препоръка за най-добра покупка”, когато ще се използва предимно в домашни условия.


Съдържание: