Мощен компютър с четириядрен процесор за малкия бизнес
Мощен компютър с четириядрен процесор за малкия бизнес

PCMagazine, Брой 9
Категория: Хардуер , Процесори
Етикети: процесор , Dell , компютър , четириядрен , Dell Vostro 410
PC MAGAZINE
12.9.2008

Мощен компютър с четириядрен процесор за малкия бизнес

Ако сте собственик на малка компания, не е нужно да се задоволявате с вече доста поизносения стар персонален компютър с ниска мощност. Dell Vostro 410 може да бъде конфигуриран така, че да се равнява по производителност с мултимедийните РС-та, но скроен според нуждите на малка компания, която няма ИТ отдел.

Компютърът, който ми бе изпратен за изпитване, бе с централен процесор Intel Core 2 Quad Q9300, имаше 2 GB RAM, 320-гигабайтов твърд диск, Windows Vista Business и графична карта nVidia GeForce 8800 GT (често срещана на мултимедийните персонални компютри). В шасито му има място за допълнителни твърди и оптически дискови устройства, както и няколко резервни слота PCIe x1 и PCI.

Dell Vostro 410 се представи чудесно на нашите еталонни тестове. Общото му постижение при SYSmark 2007 Preview Overall бе 150, с което той буквално помете бизнессистемите, които съм подлагал на изпитания в последно време. Подложих го дори на нашите потребителски тестове и на изпитания с игри. Dell Vostro 410 премина през теста Photoshop CS2 за 30 секунди и изпълни триизмерната игра World in Conflict с приличните 61 кадъра в секунда при разделителна способност 1280 на 1024.

Подобно на другите модели от серията Vostro 410 се доставя в комплект с услугите на Dell за малки компании. Получавате например безплатно 10 GB онлайн пространство за съхранение на данни за срок от една година. Dell предлага телефонен номер за техническа поддръжка на Vostro, но в уебсайта на Dell има и форуми за малки компании и други ресурси със справочна информация.

Слава богу, Dell Vostro 410 не е претоварен с излишен софтуер. С него получавате Microsoft Works (с Word 2003), 15-месечен абонамент за защитния пакет на McAfee, програми на Dell за техническа поддръжка и някои други полезни неща. Толкоз!

Недостатъкът на супермощните процесорни компоненти на Dell Vostro 410 е консумацията им на електроенергия. Консумираната му мощност е цели 152 W по време на престой и 226 W при натоварване.

Ако ръководите малка компания, няма нужда да се примирявате със стария скучен, писарски персонален компютър. Много по-добре ще се чувствате с Dell Vostro 410. – Джоуел Санто Доминго

Технически характеристики: 2.5-гигахерцов централен процесор Intel Core 2 Quad Q9300; 2 GB DDR2 SDRAM; твърд диск SATA с капацитет 320 GB и скорост на въртене 7200 об/мин; графична карта 512 МВ nVidia GeForce 8800 GT; Windows Vista Business.

 

Dell Vostro 410
Цена 1508 USD с E-Value код 99999-brcg5ke
ПРЕ ДИМСТВА : Продава се в комплект с минимум софтуер. Много място за разширение. Четириядрен процесор с висока производителност. Мощна триизмерна графична карта. 15-месечен абонамент за интернет-защита. Допълнителни възможности - Windows ХР или дискове на Windows ХР с възможност за ъпгрейд до Vista.
НЕДОСТАТ ЪЦИ: Едногодишен гаранционен срок. Малко скъп. Може да бъде и енергийно по-ефективен. Онлайн паметта за съхранение на данни, с която се продава, е само за една година.
Повече на тази тема – на адрес go.pcmag.com/vostro410


Съдържание: