Мощен потребителски видеоредактор
Мощен потребителски видеоредактор

PCMagazine, Брой 9
Категория: Цифрово видео , Видео редактори
Етикети: видео
PC MAGAZINE
12.9.2008

Мощен потребителски видеоредактор

Потребителите, които искат да имат видеоредактор, който да притежава обширен и полезен комплект от възможности, да има изключителна производителност, и да може бързо да приема и извежда всички видеоформати, трябва да обърнат сериозно внимание на CyberLink PowerDirector 7 Ultra. Тази негова най-нова версия ви позволява да правите запис на шест независими писти (tracks) „картина в картина“, наред с оригиналните писти за музика, видео, субтитри и текст. CyberLink PowerDirector 7 Ultra е първият открит редактор благодарение на неговия сайт directorZone (directorzone.cyberlink.com), където можете да публикувате и обменяте елементи на дизайна. Можете да конфигурирате работната област като разкадровка (storyboard) или времева линия.

Можете и да режете съдържание, което сте изтеглили във времевата линия, с помощта на няколко инструмента, сред които прозореца Multi-Trim, който дава възможност бързо да разпознавате и ползвате сцени. Приложението изобилства и с други удобства: едно от тях например ускорява снемането на цифрово видео, като ви дава възможност да сканирате записа със скорост 6Х.

Друго значително нововъведение в CyberLink PowerDirector 7 Ultra позволява да контролирате ефектите чрез ключови кадри, така че да можете да въвеждате между тях начални и крайни преходи, или да променяте стойностите през цялото времетраене на клипа. Общо взето, ефектите са усъвършенствани. Ще намерите богат избор възможности за редактиране на художествени ефекти, особено мощния инструмент за дизайн „картина в картина“.

CyberLink PowerDirector 7 Ultra редактира и бързо визуализира съдържание с висока разделителна способност, използва пълноценно ядрата на централния процесор, записва бързо Blu-ray дискове и поддържа нови формати за запис на оптически дискове, сред които BDMV и BDAV Blu-ray. Бързината на действие, уникалната му функционалност и лекотата на работа ни накараха да присъдим на CyberLink PowerDirector 7 Ultra нашата награда „Избор на редакторите“ за потребителски програми за редактиране на видео. – Джен Оузър

CyberLink PowerDirector 7 Ultra
Цена 119.95 USD
ПРЕ ДИМСТВА : Позволява да обменяте заглавия, DVD шаблони и обекти с други потребители. Добри инструменти за снемане и изрязване. Много добри коригиращи ефекти, добра производителност, използва пълноценно многото ядра на централния процесор. Многобройни художествени ефекти. Може да търси изображения чрез Flickr.
НЕДОСТАТ ЪЦИ: CyberLink PowerDirector 7 Ultra отказа да разпознае моята видеокамера Panasonic.
Повече на тази тема – на адрес  http://www.go.pcmag.com/pd7ultra


Съдържание: