Портативен тигър за работа с документи
Портативен тигър за работа с документи

PCMagazine, Брой 9
Категория: Видео редактори , Информационна Сигурност
Етикети: PDF , видеоклип , Adobe Acrobat 9 , обмен на файлове , Adobe Acrobat Pro Extended , управление на данни
PC MAGAZINE
12.9.2008

Портативен тигър за работа с документи

Приложенията за създаване на документи на портативни устройства стават все по-мощни, ако се съди по Adobe Acrobat Pro Extended (най-усъвършенстваната сред три версии на последното издание, които могат да правят много повече, освен да четат PDF файлове). PDF Portfolios – най-впечатляващият сред трите големи, нови инструмента – позволява да комбинирате различни видове файлове (в това число мултимедийни) в един PDF документ и да добавяте привлекателни за окото инструменти за придвижване сред сложни набори от файлове с дървовидна структура.

Друго чудесно нововъведение конвертира стандартните видеоформати във Flash, който можете да вградите в PDF файл. Всеки, който притежава безплатния Adobe Reader, ще може да гледа видеоклипове. Третото голямо подобрение предлага три различни алгоритъма за сравнение на документи: един за документи, които съдържат предимно текст и таблици; друг за презентации и файлове, богати на графика; и трети за сканирани документи.

Acrobat 9 обещава и да намали нервното напрежение при съвместната работа: сега в него ще намерите възможности за чат на живо и за споделено ползвани документи в комплект с безплатна памет за съхранение на данни онлайн и чат хостинг в новия сайт на Adobe. И макар че това е голям, основен ъпгрейд, няма да ви се наложи да разучавате изцяло ново приложение. Интерфейсът на този продукт, общо взето, е запазил стила си.

Все пак в Adobe Acrobat Pro Extended се забелязват някои неогладени места. Припокриването между възможностите в менютата в най-горния ред си остава смущаващо. Останах разочарован, когато разбрах, че оптическото разпознаване на символи пак не може да сканира както трябва страници от стари книги и вестници. Въпреки това Acrobat е златният стандарт за управление на PDF документи, а тази негова версия е направо великолепна. Нито един професионалист, който носи отговорност за обмен и управление на данни, не трябва да работи без нея. – Едуард Менделсън

Adobe Acrobat Pro Extended
Цена699 USD
ПРЕ ДИМСТВА: Може да комбинира файлове в един PDF документ. Конвертира видео, като го вгражда като Flash за визуализация в Acrobat Reader. Може да визуализира документи.
НЕДОСТАТЪЦИ: Интерфейсът можеше да бъде и по-изчистен. Оптическото разпознаване на символи има нужда от доработка, а резултатите от прилагането му са със съмнително качество.
Повече на тази тема – на адрес http://www.go.pcmag.com/acro9propreview


Съдържание: