Kaspersky Internet Security 2009 грабна призът “Избор на редакторите” на PC Magazine Bulgaria
Kaspersky Internet Security 2009 грабна призът “Избор на редакторите” на PC Magazine Bulgaria

PCMagazine, Брой 11
Категория: Процесори , Информационна Сигурност , антизловреден и антиспам софтуер
Етикети: Интернет , антивирусна защита , зловреден код
Тервел Няголов
13.11.2008


В ноемврийския брой на списание PC Magazine Bulgaria, който вече е на пазара, бяха тествани 11 пакета за цялостна интернет защита, като сред тях са включени най-популярните и амбициозни приложения, които могат да се намерят на българския пазар.

Защитният софтуер беше подложен на множество тестове, сред които ефективност на защитата – засичане на зловреден код и неговото отстраняване, бързина на сканиране, лекота на работа с потребителския интерфейс, както и възможности, периодичност на обновяване и др. Сред всички претенденти призът „Избор на редакторите” на PC Magazine Bulgaria спечели пакетът за цялостна мрежова защита Kasperky Internet Security 2009. Може да се каже, че решението бе взето чрез фотофиниш, особено спрямо решенията на Panda Software и Eset, тъй като повечето участници се доближават много плътно един до друг като функционалност. Въпреки това, Kaspersky Internet Security 2009 бе избран поради няколко причини – осигурява наистина великолепен и особено агресивен антивирусен модул, оборудван с ново поколение проактивна защита и онлайн базирана система за известяване и анализ на непознати вируси и зарази. И това не е всичко - пакетът за интернет защита на Kaspersky e най-завършен и пълноценен откъм възможности, като наред с конвенционалните средства (антиспам, антиспайуер, родителски контрол, Wi-Fi/VPN защита и т.н) предлага доста на брой допълнителни средства за противодействие срещу измама и кражба на лична информация (примерно – въвеждане на пароли с виртуална клавиатура). Към всичко това се добавят и отличията на ICSA Labs и VirusBulletin, оптимизираният код и сертификатите за максимална ефективност  на мултиядрени процесори на Intel (Core 2 Quad, Core 2 Duo).

Пълни ревюта на тестваните защитни приложения, както и впечатленията на редакторите от фунционалността и работата им, четете в новия брой на списание PC Magazine Bulgaria.


Съдържание: