Първокласна безжична домашна фотолаборатория
Първокласна безжична домашна фотолаборатория

PCMagazine, Брой 4
Категория: Хардуер , Принтери
Етикети: принтер , мултифункционално устройство , скенер , Canon Pixma
PC MAGAZINE
17.4.2009

Първокласна безжична домашна фотолаборатория

Pixma MP980 успя да измести MP970 от трона на носител на нашата награда „Избор на редакторите“, и то напълно заслужено. MP970 се отличаваше с това, че можеше да отпечатва снимки с великолепно качество, при все че бе далеч по-евтин от който и да било от своите конкуренти. MP980 залага на традицията, но спечели „Избор на редакторите“ по свой начин.

В някои отношения MP980 е обикновена актуализация на MP970, която притежава до голяма степен същите възможности. Той може да отпечатва, сканира, копира и изпраща по електронната поща. MP980 може едновременно да сканира и отпечатва директно от 35- милиметрови диапозитиви и филмови ленти, както и да отпечатва направо от цифрови фотоапарати с PictBridge и от карти с памет (но не от USB памет). И двата модела обаче страдат от липса на възможности за улесняване употребата им в офиса; те нямат автоматични листоподаващи устройства, нито поддръжка на факс.

Въпреки всички изброени дотук прилики MP980 се отличава от MP970 в няколко много важни аспекта – най-вече по отношение на системата на мастилата. MP970 използваше седем мастила, а MP980 работи с шест. В резултат скоростта на последния е малко по-ниска, но отпечатаните от него едноцветни снимки са с впечатляващо качество. Например MP980 се справи за 16 минути и 25 секунди с нашия тестов пакет от бизнесприложения, докато постижението на MP970 бе едва 15 минути и 58 секунди. Но снимките на MP980 са с външен вид, като че ли са отпечатани от професионална фотолаборатория. С една дума – снимки, достойни да бъдат поставени в рамка и окачени на стената. Така че подобно на своя предшественик MP980 има известен мегдан за подобрение, но недостатъците му са простими. – М. Дейвид Стоун

Canon Pixma MP98 0 Wireless Photo All-In-One Printer

Цена 299.99 USD

Предимства: Висококачествени снимки. Сканира и отпечатва от 35-милиметров филм. Поддръжка на кабелна и Wi-Fi мрежова връзка. Вградено устройство за двустранен печат.

Недостатъци: Няма поддръжка на факс. Тромава мрежова инсталация. Мрежовата поддръжка не може да бъде настроена така, че да приема едновременно кабелна и безжична връзка.


Съдържание: