Многостранен 22” HDTV/монитор
Многостранен 22” HDTV/монитор

PCMagazine, Брой 4
Категория: Хардуер , Монитори и цифрова тв
Етикети: монитори , ViewSonic
PC MAGAZINE
17.4.2009

Многостранен 22” HDTV/монитор

Конструиран с цел да се използва в малки помещения, N2201w е идеален за общежития, гарсониери, студия и домашни офиси. Този многостранен 22-инчов телевизор/монитор с ви- сока разделителна способност (HDTV) предлага разнообразни възможности за забавление, сред които вграден DVD плейър и тунер за цифрова телевизия. За съжаление той възпроизвежда слабо тъмните оттенъци на сивото.

Неговият екран с резолюция 1680 на 1050 е окачен на солидна основа с овална форма. Високоговорителите с мощност 3 вата, вградени в долната част на рамката му, са малко по-добри от обикновено слабите високоговорители, с които се продават другите монитори. Един DVD плейър, в който дисковете се поставят през прорез и който има пет бутона за управление, е вграден в левия страничен панел на корпуса на телевизора.

Работейки в РС режим, можете да настройвате контраста, яркостта и резкостта, както и да превключвате четири режима на изобра- жението (Picture – макар че аз ви препоръчвам да си останете на Standard). Останах впечатлен от това как N2201w работи като монитор за персонален компютър. При теста DisplayMate 64-Step Grayscale той се справи много добре с възпроизвеждането на най-светлите оттенъци на сивото. Цветовете бяха добре изразени и равномерни. Но N2201w срещна трудности при изобразяването на най-тъмните оттенъци на сивото, като най-тъмните червени и сини цветове бяха по-тъмни, отколкото трябваше. При теста с видео N2201w имаше рязка картина, без видими назъбвания или дефекти.

Въпреки че страда от недостатъци, този LCD телевизор/монитор е много изгоден, тъй като изпълнява двойна функция: на монитор за персонален компютър и на комбинация от HDTV телевизор и DVD плейър. – Джон Дилейни

ViewSonic N22 01w Цена 430 USD

Предимства: Вградени DVD плейър и телевизионен тунер. Възпроизвежда много добре светлите оттенъци на сивото. Добро възпроизвеждане на звук.

Недостатъци: Възпроизвежда много слабо тъмните оттенъци на сивото. Твърдо окачване, с ограничени възможности за настройка. по-светли дъги в горните ъгли на екрана (backlight bleed).


Съдържание: