Бързо сканиране на филм
Бързо сканиране на филм

PCMagazine, Брой 5
Категория: Хардуер , Аксесоари
Етикети: скенер , Memor-ease Digital Film Converter
PC MAGAZINE
12.5.2009

Бързо сканиране на филм

Ако сте като повечето хора, вероятно имате няколко кутии, пълни със снимки на хартия, датиращи от праисторитеската епоха преди появата на цифровата фотография. Ако тези снимки са на 35-милиметрови диапозитиви и негативи, Memor-ease Digital Film Converter ще ви свърши отлична работа. Макар че е бързо и с него се работи лесно, това устройство очевидно е конструирано за любителя фотограф, който гледа на снимкитепредимно като на консервирани спомени, а не за някого, на когото му пука за такива неща, като композиция и качество на снимката.

Memor-ease Digital Film Converter е с размери едва 9.40 см на 10.92 см на 17.02 см и тежи по-малко от 85.05 г, така че няма да ви е трудно да му намерите място. Той се доставя в комплект с USB кабел, с Adobe Photoshop Elements 5.0 и с драйвер Twain за скенер, за Windows ХР и Vista. Освен това получавате носач за филм, който побира 4 35-милиметрови диапозитива, и с още един носач за лента 35-милиметров филм, с дължина до шест кадъра. Memor-ease Digital Film Converter е по-скоро конвертор, отколкото скенер, така че той работи като фотоапарат, с 5-мегапикселен сензор, който заснема цялото изображение наведнъж. Крайният резултат е изображение с разделителна способност 1800 пиксела на инч (ppi), което не може да се различи от сканирано изображение с 1800 ppi. Благодарение на своя сензор Memor-ease Digital Film Converter създава изображението със забележителна бързина.

За съжаление при теста за качество на изображението Memor-ease Digital Film Converter не се представи така добре, както при този за скорост. Сравнително ниската му разделителна способност не се отразява много на изображението, ако отпечатвате снимки с размери 10 на 15 см, но разликата е забележима при по-големи формати. Макар че не бих могъл да ви препоръчам Memor-ease Digital Film Converter без резерви, засега той е добро решение за любители фотографи, които са доволни от качеството на снимките, които прави. – М. Дейвид Стоун

Pacific Image Electronics Memor-ease Digital Film Converter

Цена 129.99 USD

Предимства: Бързо сканиране на филми (на диапозитиви и на негативи). Сканирането е просто и напълно автоматизирано.

Недостатъци: Сравнително ниска разделителна способност за филм. Няма контроли.


Съдържание: