Монитор, който спечели мача!
Монитор, който спечели мача!

PCMagazine, Брой 7
Категория: Хардуер , Монитори и цифрова тв
Етикети: монитор , Hannspree Hanns Soccer
PC MAGAZINE
6.7.2009

Монитор, който спечели мача!

Броите ли вече месеците и седмиците до следващото световно първенство по футбол? Ако отговорът ви е „да“, компания Hannspree е готова да ви предложи монитор. Hanns Soccer е един от четирите монитора на компанията, чийто дизайн е на тема спорт. Проектиран е за потребители, които държат да изразят по всякакъв начин любовта си към великата игра. 19-инчовият екран на този монитор, който има форма на изображението 4:3, е поместен в кръгло шаси, покрито с черна и бяла кожа, което му придава вид на футболна топка. Компанията предлага и „бейзболен“ и „баскетболен“ вариант, както и 19-инчов широкоекранен монитор със стойка, оформена като баскетболен кош.

Hanns Soccer е монитор с разделителна способност 1280 на 1024 пиксела, монтиран върху здрава черно-сребриста основа, която му дава възможност да се върти и да се навежда и изправя. Можете да завъртите екрана около оста му на 90 градуса, за да го гледате в портретен режим. Двата високоговорителя с мощност 1 ват, вградени непосредствено под екрана, са типични за монитор; те възпроизвеждат сравнително добър звук, но при по-голямо усилванепредизвикват значителни изкривявания. На задния капак на екрана има аудио, HDMI и аналогов (VGA с 15 крачета) вход. За съжаление този монитор няма DVI съединител.

При проведените изпитания Hannspree Hanns Soccer показа време на реакция на пикселите 2 милисекунди (от сиво до сиво); поради това той не срещна проблеми с визуализацията на бързодвижещи се изображения. Но ъглите му на виждане не съответстваха на заявката на производителя. Hanns Soccer имаше проблеми с възпроизвеждането на тъмните и светлите оттенъци на сивото. За щастие този недостатък не се отрази на качеството на цветовете, но ако смятате да ретуширате снимки или да извършвате други дейности, които изискват добра точност на оттенъците на сивото, Hannspree Hanns Soccer най-вероятно ще ви разочарова. Но дори и с тези свои недостатъци Hanns Soccer ще може чудесно да задоволи най-основните ви изисквания за качество на изображението. Накратко, можете спокойно да поканите приятелите си, за да гледате на него мачовете от световното първенство по футбол – и те ще останат доволни! – Джон Дилейни

Hannspree Hanns Soccer

Цена 279.99 USD

ПРЕДИМС ТВА: Елегантен „кожен” дизайн. Добре възпроизвежда бързодвижещи се обекти. Екранът му може да се върти в пейзажен и портретен режим.

НЕДОС ТАТЪЦИ: Слабо възпроизвежда оттенъците на сивото. Тесни ъгли на виждане. Няма DVI вход.


Съдържание: