Изненадите на диска
Изненадите на диска

PCMagazine, Брой 6
Категория: Софтуер
Етикети: софтуер
PC MAGAZINE
3.6.2009

Изненадите на диска

Multimedia

Adobe Premiere PRO CS4

Може би най-популярната и утвърдена програма за видеомонтаж и специални ефекти, използвана масово в телевизията и киното.

Vegas Pro 9

Приложение за извличане, монтаж и подготовка на мултимедийно съдържание за телевизия, кино и уеб.

Graphic Workshop Professional

Приложение за сортиране и организиране на изображения, с вграден браузър, опция за автоматична обработка и съставяне и търсене в база данни.

WIDI Recognition System

Полезна аудиопрограмка, която превръща wave аудио в MIDI. Тя може да разпознава CD пътечки, MP3/Wave файлове, като ги конвертира директно в полифонични MIDI.

MagicScore School

Специализирана програма за нотиране и съставяне на партитури, подходяща за композитори, преподаватели по музика и студенти/ученици в музикалните училища.

FreeBonus

ATI Catalyst Drivers for Windows XP 9.4 32 bit

Никога не е излишно да имате актуален драйвер на разположение за всеки случай. Това е най-новият Catalyst за видеочиповете на AMD/ATI, работещи под Windows XP.

ATI Catalyst Drivers for Windows Vista 9.4 32 bit

Драйвери на ATI за нейните видеокарти, работещи под 32-битовата версия на Windows Vista.

ATI Catalyst Drivers for Windows XP 9.4 64 bit

Никога не е излишно да имате актуален драйвер на разположение за всеки случай. Това е най-новият Catalyst за видео чиповете на AMD/ATI, работещи под Windows XP x64.

ATI Catalyst Drivers for Windows Vista 9.4 64 bit

Драйвери на ATI за нейните видеокарти, работещи под 64-битовата версия на Windows Vista. ATI Catalyst Drivers for Windows Seven 9.4 32 bit Драйвери на ATI за нейните видеокарти, работещи под 32-битовата версия на Windows 7.

ATI Catalyst Drivers for Windows Seven 9.4 64 bit

Драйвери на ATI за нейните видеокарти, работещи под 64-битовата версия на Windows Seven.

nVIDIA ForceWare Drivers for Windows Vista (32-bit) 185.85 WHQL

Ето и драйверите за видеоплатки с графични чипове на NVIDIA.

nVIDIA ForceWare Drivers for Windows XP (32-bit) 185.85 WHQL

Драйверите за Windowx XP, съвместими с графичните чипове на NVIDIA

nVIDIA ForceWare Drivers for Windows XP (64-bit) 185.85 WHQL

Ето и драйверите за видеоплатки с графични чипове на NVIDIA.

nVIDIA ForceWare Drivers for Windows Vista (64-bit) 185.85 WHQL

Драйверите за Windows XP, съвместими с графичните чипове на NVIDIA

nVIDIA ForceWare Drivers for Windows 7 (32-bit) 185.85 WHQL

Сертифицирани драйвери за Windows 7

nVIDIA ForceWare Drivers for Windows 7 (64-bit) 185.85 WHQL

Сертифицирани драйвери за Windows 7

nVIDIA Linux x86/64 180.51

Драйвери за Linux

Games

Battlestations: Pacific

Поредната игра за Втората световна война, като тук ви е даден шансът да проведете няколко стратегически кампании от двете воюващи страни – САЩ и Япония, като преминете през реални битки, състояли се преди повече от 60 години.

Free

VLC (VideoLAN)

Универсален плейър с отворен код, който може да чете всякакви типове файлове и носители (CD, DVD), може да обработва поточно видео и позволява да гледате телевизия онлайн.

TrueCrypt

Ако търсите начин да защитите данните си от неправомерен достъп (примерно на лаптоп, USB и т.н.), TrueCrypt е практично решение – поддържа мощни шифровъчни алгоритми, удобен е за работа, „преносим“ и най-важното – напълно безплатен.

3DP Chip

Мъничка, но симпатична програма, която разпознава неизвестен хардуерен компонент на компютъра (в случай че нито вие, нито Windows знае какъв е), след което ви насочва с линк откъде може да свалите нужния драйвер.

EssentialPIM

Практична бизнеспрограмка за управление на личното ежедневие, която поема организацията на срещи, задачи, списъци със събития, бележки и т.н.

foobar2000

Не харесвате Media Player, а търсите нещо различно от Winamp – как така досега не сте чували за foobar2000? Това е популярен плейър, избор на голяма част от аудиоманиаците в света. Удобен, директен, с много екстри и вградена поддръжка на различни файлови формати.

K-Lite Codec Pack

Богата колекция от популярни и екзотични кодеци и филтри за DirectShow. Ако имате проблем с отварянето на филм или клип, решението е K-Lite Codec Pack, инсталиран с опция Lots of stuff!

Scribus 1.3.5

Програма с отворен код за дизайн, страниране и предпечатна подготовка, която осигурява поддръжка на професионални опции, като например CMYK цветово пространство, цветоразделки, управление на ICC цветови профили и експорт в PDF.

AVG Anti-Virus

Нова версия на безплатната чешка антивирусна програма, която осигурява защита срещу вируси, троянски коне, червеи. Осигурено е обновяване на вирусните дефиниции, при това съвсем безплатно.

Pamela

Не, не е Андерсън. Става въпрос за плъгин към Skype, който играе ролята на виртуален телефонен секретар, който може да отговаря на позвънявания и входящи текстови съобщения.

Internet

Kaspersky Internet Security 2010 beta

Предварителна, бета-версия на популярния пакет заинтернет защита, разработен от лаборатории Касперски. Пакетът включва антивирусен модул, средства за борба с онлайн измами, преградна стена, режими за управление на достъпа и родителски контрол на съдържание.

Kaspersky Antivirus 2010 beta

Ето и само антивирусния пакет, в случай че нямате нужда от пълния комплект за цялостна интернет защита.

Bit Defender Total Security 2009

Програма, съдържаща всички необходими компоненти за гарантиране пълна интернет защита, като включва антивирусен модул, преградна стена, криптиране на файлове и съобщения, наблюдение на Wi-Fi връзката, разобличаване на измамнически сайтове и др.

ooVoo

Това приложение търпеливо набира популярност, като предоставя възможност за директна видеоконферентна връзка с до 6 потребители едновременно. Чудесен начин за онлайн „съвещание“ или среща на приятели от различни краища на света.

Tools

SiSoftware Sandra

Нова версия на популярната програма за хардуерно разпознаване, диагностика и тестване. Приложението извежда подробна информация на наличните компютърни компоненти, проверява тяхната надеждност и провежда сравнителни тестове за производителност, като сравнява получените резултати.

Norton Ghost 14

Една от най-известните програми за професионално резервиране и възстановяване на данни, подходяща за бързо „съживяване“ на системата в случай на пълен срив. Norton Ghost също така е лесно решение за бърза (пре)инсталация и поддръжка на резервни копия.

Total Commander 7.5

Това е файлов мениджър, идеен наследник на популярния Norton Commander от времето на MS DOS. Total Commander е великолепен при бърза и прецизна работа с файлове, отваря и разпознава различни файлови формати (включително архиви), може да се използва като FTP клиент, синхронизатор на директории и др.

Windows 7 Manager

Системно приложение, което ще ви помогне да оптимизирате, „разчовъркате“ и настроите Windows 7, като подобрите сигурността на системата и производителността й.


Съдържание: